4 halloween-kompatibla band

4 halloween-kompatibla band

Vi skrivit om bandkläder förut på den här bloggen. I det här inlägget ska vi angripa kläder igen, fast från ett annat perspektiv. Det kan vara svårt att veta vilka halloweenkläder & halloweendräkter man ska satsa på, oavsett tema. För dig som gillar musik kan det dock kännas naturligt att söka inspiration i musikvärlden. Fast, de flesta artister ser ju rätt normala ut. Att, till exempel, ta på sig en rutig skjorta för att komma utklädd till Bruce Springsteen lär ju inte få någon att höja på ögonbrynen. I det här inlägget ska vi därför titta på några band och artister som spökade ut sig såpass att det var lätt att identifiera dem. Kanske hittar du inspiration för halloweenkläder & halloweendräkter inför nästa halloweenfest.

1. Kiss

Finns det något mer halloween-kompatibelt band än Kiss? Kanske, men det finns inget band som är lika kompatibla med halloween och samtidigt lika stora. Kiss är ett av de där få banden som lyckats få status som något som närmast liknar en rockinstitution. Detta beror förstås delvis på att bandets centrala medlemmar, Paul Stanley och (framför allt) Gene Simmons, är kända för att vara åt det girigare hållet. Det betyder att du inte bara kan köpa skivor med Kiss utan få tag i snart sagt vilket föremål som helst med deras logga. Under en period såldes till och med begravningskistor med bandets logotyp. Att klä ut sig till någon av dem på halloween bör inte vara svårt. Se bara till att få sminkningen rätt.

2. Slipknot

Slipknot är ett amerikanskt band som spelar energisk och aggressiv numetal. De är kända för sina kaotiska och energiska liveshower, och för att de ser ut som ett gäng karaktärer ur någon b-skräckis från 80-talet. Om både du och festdeltagarna på halloweenfesten är inne på ny metalmusik bör du utan problem kunna välja att klä ut dig till vilken som helst av Slipknots medlemmar.

3. Buckethead

Gitarrvirtuosen Buckethead bör vara en av de enklaste artisterna att återskapa som halloweenkostym. Det är bara att skaffa en enkel vit mask och sätta en krullig peruk och en hink på huvudet. Det verkar faktiskt till och med som att han själv bara tog vad han hade liggande i lägenheten när han skulle skapa sin omisskännliga, men också obegripliga, image.

4. Dee Snider

Snider är förstås mest känd som sångare i Twisted Sister. Heavy metal-bandet som du hört även om du inte vet om det. We’re Not Gonna Take It är deras mest kända hit, och du har antingen hört den på radion, eller hört något okänt coverband köra den. Hur får du till honom som halloweenkostym? Skaffa en fisknätstopp, sminka ansiktet närapå som en clown och införskaffa också en blond, lång och krullig peruk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers