3 Alternativa julsånger

3 Alternativa julsånger

I somras skrev jag på den här bloggen om visor som passade bra att lyssna på under semestern. Nu är hösten här. I och med det ligger den kalla årstiden och julen bakom knuten. I det här inlägget tänkte jag därför vara ute i god tid och ta en titt på några jullåtar av det lite mer oväntade slaget. Låtar som kan fungera som alternativ till Stilla natt och de andra klassikerna som du hör överallt från november och framåt. Du kan också vara ute i god tid när det gäller att skaffa en julkalender. Hos Partytajm kan du inhandla en paketkalender, alltså en kalender som innehåller små presenter. Ett bra sätt att göra barnens väntan på julafton lite mindre långtråkig.

The Little Drum Machine Boy – Beck

Beck släppte den här hip hop-färgade julsången 1996. Tekniskt sett kan låten beskrivas som ett collage av flera välkända julklassiker. Beck mixar och sammanblandar melodierna från gamla låtar men skapar en ny helhet. Ett piggt alternativ till Little Drummer Boy.

Santa Doesn’t Cop Out on Dope – Sonic Youth

Varför skulle det inte gå att kombinera ett antidrog-budskap med julkänsla? Det är i alla fall vad Sonic Youth gör i sin cover av Martin Mulls låt. Om du är trött på mjäkiga jullåtar är den här låten definitivt ett möjligt botemedel. Sonic Youth är ju knappast kända för att stryka lyssnarna medhårs och i den här låten gnisslar deras gitarrer mer än vad de brukar. Kanske just för att stå extra mycket i kontrast till vanliga julsånger.

Christmas in Hollis – Run-DMC

Inom pop och rock finns en lång tradition av jullåtar, dock inte inom rap och hip hop. Run-DMC var bland de första rapparna att göra ett försök till att skriva en jullåt med Christmas in Hollis. Det blev en stor hit. Musikvideon till låten regisserades dessutom av ingen mindre än Martin Scorsese.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers