Musik på 2000-talet

Musik på 2000-talet

Det är enklare än någonsin att lyssna på musik. Nästan alla har nämligen tillgång till både hörlurar, högtalare, mobil och dator exempelvis. Därför kommer denna artikel att fokusera på hur människor lyssnar på musik under 2000-talet och hur det skiljer sig åt från förr i tiden.

Hur lyssnar människor på musik?

Det är vanligt att människor i Sverige har en mängd olika produkter som kan spela musik. En del har exempelvis flera datorer och mobiltelefoner vilka kan användas förr att lyssna på musik, både direkt via enheten, men också via högtalare och hörlurar. Den senaste tiden har det också blivit populärt att köpa begagnade enheter. Det är nämligen enklare än någonsin att köpa en begagnad iMac 27 online som exempelvis kan användas för att spela musik i en specifik del av huset. På sommaren i Sverige är det nämligen vanligt att ha en enhet ute på terrassen som alltid kan spela musik då man spenderar mycket tid där.

Musikgenrer som är populära

Vilken typ av musik som människor lyssnar på har förändrats kraftigt de senaste årtiondena och det fortsätter att förändras hela tiden. Musik är nämligen hela tiden föränderligt och det finns en mängd olika genrer som man kan lyssna på. Men när det kommer till de allra mest populära genrerna i dagsläget så är house och rap väldigt populärt. Musiken kommer dock från en mängd olika artister från olika länder i hela världen. Dock så kommer de flesta världskända artisterna från USA, men Sverige, Frankrike, Storbritannien och Holland har också en mängd populära artister. Inom genren house så har bland annat svenskar som Avicii, Steve Angello och Alesso blivit väldigt stora. När det kommer till rap är dock USA en stormakt varpå artister som Asap Rocky och Post Malone kommer därifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers