Visor att lyssna på under semestern

Visor att lyssna på under semestern

I dessa coronatider väljer de flesta att semestra hemma i Sverige. Följden har blivit att många eftersträvar en helsvensk sommar med svensk mat och svenska visor. För den som vill ha den svenska visskatten som följeslagare under sommaren finns det en uppsjö av gamla pärlor och nyproducerad vispop att njuta av.

Många blev besvikna när myndigheterna avrådde från att resa utomlands under sommaren 2020. I början av juni kom dock glädjebeskedet att det återigen är tillåtet att resa inom Sverige. För en stor grupp svenskar har sommaren 2020 blivit ett ypperligt tillfälle att upptäcka sitt eget land, och i den upptäckten ingår självfallet att bekanta sig med den svenska visan. Du kan med fördel titta in hos teknikdelar.se för att vara säker på att ha alla prylar du behöver för den ultimata musikupplevelsen. Det blir en enorm skillnad musikaliskt om man har bra ljud så ett par rejäla hörlurar är att rekommendera. Köper du dessutom en behändig Powerbank så kan du ladda mobilen/iPoden när du vill under resan.

Visklassiker för ovana

Om man inte har som vana att lyssna på svenska visor kan det vara en god idé att börja med något av de riktigt stora namnen. Evert Taube, Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk är artister som varenda visälskare bör lyssna på minst ett par gånger. Föredrar man modernare giganter är Lisa Ekdahl, Cajsa-Stina Åkerström och Melissa Horn namn att lägga på minnet. Vill man få en musikupplevelse utöver det vanliga är Ekdahls När alla vägar leder hem ett album som har förvandlat många skeptiker till visfantaster.

Udda pärlor

För den som redan har sina spellistor fulla med Ekdahl, Horn, Taube och Vreeswijk kan det naturligtvis vara kul att lägga till några mindre kända artister. Maud Lindström, Sanna Carlstedt, Strula med Siri, Karin Bergström och Lars Demian är bara några av alla fantastiska vissångare som förtjänar en betydligt större lyssnarskara än vad de hittills haft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers