Jobba med musik

Jobba med musik

Vill du jobba med musik finns det ett flertal väga du kan gå. Du kan antingen skapa musik själv, jobba i en studio, skriva låtar till andra artister, syssla med musikproduktion eller helt enkelt öppna en butik med fokus på musik. I butiken kan du antingen sälja instrument, skivor eller något annat musikrelaterat.

Starta företag med fokus på musik

Om du väljer att starta ett företag krävs noga planering. Du får även räkna med att det kan kosta en hel del. I vissa fall kan det leda till att du måste ansöka om ett företagslån. Ett tips är då att du besöker krea.se. Hos krea.se finns det flera alternativ för dig som behöver hjälp med finansiering av ditt företag. Innan du ansöker om lån från krea.se bör du dock försöka räkna ut hur mycket det kommer kosta dig att komma igång med företaget.

Det finns självklart en hel del du måste känna till när du startar eget företag. Det bästa du kan göra är att fråga företagsägare och läsa guider, artiklar och tips om vad du behöver för att komma igång.

Skapa musik

Vill du istället jobba med att skapa musik finns det här flera vägar att välja. Om du sjunger kan du själv ladda upp din musik på nätet. Det finns tjänster där du kan sälja dina låtar. Men detta är inte det säkraste alternativet om ditt mål är att tjäna pengar. Ibland kan det ta lång tid innan de första kronorna ramlar in. Det viktigaste är att du marknadsför dig själv och sprider ditt namn och musik. Trots att detta är billigare jämfört med att starta ett helt företag kan det ändå kosta lite. Du behöver nämligen rätt utrustning, som dator, mikrofon och eventuellt några instrument.

Vissa streamingtjänster där du kan sälja musik kommer dessutom ta en del av din vinst. Ett tips är därför att du börjar med en gratistjänst och när fler börjat upptäcka dig kan du ta det ett steg längre. Youtube är ett bra alternativ, där kan du även ladda upp en musikvideo ifall du har möjlighet att spela in en sådan till din musik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers