Unga svenska artister

Unga svenska artister

I Sverige finns det en väl etablerad musikindustri. Musiker från Sverige spelar såväl på nationella som internationella scener och har gjort så sedan mitten av 1900-talet. Ett av de mest kända banden är definitivt ABBA, som genom Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson and Anni-Frid Lyngstad gjorde den svenska musikscenen berömd på 1970-talet. Och än i dag är svensk musik en blomstrande musikscen. I dag är det en annan melodi att bli stor musiker. Visst blir artister fortfarande kända genom att posera på posters och tidningars första sidor, trycka sitt artistnamn på Pennor med tryck, eller t-shirt. Men i och med Spotify och Youtube har artister i dag nya virtuella arenor som sprider deras musik. Därför är det inte så konstigt att det finns så många unga svenska artister som i dag tar världen med storm. Här är några av dessa:

Artisten Zara Larsson

Kanske en av de mest framstående svenska artisterna under de senaste åren. Zara Larsson tog världen med storm med sin sång Lush Life som släpptes 2015. Men i Sverige blev hon känd när hon redan som 10-åring framträdde och vann i tv-programmet Talang år 2008. I dag turnerar hon världen över och är därmed definitivt en av de mest populära svenska artisterna av sin tid. Zara Larsson är inte bara en musiksymbol utan även en symbol för den moderna popkulturen.

Artisten Avicci

En annan som kommer att bli ihågkommen som en av de mest inflytelserika artisterna av sin tid, inte bara i Sverige utan även internationellt, är Tim Bergling. Tim Bergling var mer känd under sitt artistnamn Avicci och han producerade elektronisk musik i världsklass sedan 16 års ålder. Trots att Avicci gick bort 2018, endast 30 år gammal, hann han påverka och inspirera en hel värld.

Artisten Robyn

Robyn är ett annat stjärnskott som startade sin karriär som tonåring. I dag är artisten Robyn, som officiellt heter Robin Miriam Carlsson, 40 år gammal och har producerat musik sedan 1995 då hon släppte sin första musikskiva. Hon har turnerat världen över och fortsätter att producera ny musik. Några av hennes största musikhittar är Dancing on My Own, Call Your Girlfriend och With Every Hearth Beat.

Musikgruppen Swedish House Mafia

Swedish House Mafia är en musikgrupp som producerar musik i genren house. Gruppen består av Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso. De började att spela tillsammans redan år 2008 och har sedan spelat på flera prestigefyllda musikscener och festivaler världen över. En av de mest kända sångerna är Don’t You Worry Child och en annan är låten One. De spelar fortfarande tillsammans men har också enskilda karriärer som går mycket bra. Swedish House Maffia är definitivt en representation av house musik under 2010-talet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers