Amerikansk folkmusik

Amerikansk folkmusik

Den amerikanska folkmusiken har fått stor betydelse för fler av dagens moderna musikgenrer. Trots det är den amerikanska folkmusiken en av de yngre delarna av folkmusiken som genrer. Det beror framför allt på att andra länder har haft existerande breda kulturformer längre än den folkmusik i Amerika som inte är direkt kopplad till ursprungsbefolkningen.

Vad innebär amerikansk folkmusik?

Ett land som till stor del är uppbyggt av nyinflyttade från olika kulturer genererar också musik som har kopplingar till många andra länder. Det som generellt klassas som amerikansk folkmusik idag har kopplingar till både Afrika och Europa. Musiken som genren bygger på är gränsöverskridande på många sätt och kan påminna om allt ifrån rock till country. Om du vill ha inspiration och exempel på klassiska låtar från Amerikansk folkmusik finns det gott om information.

Ibland likställs den amerikanska folkmusiken med den så kallade “rootmusiken”. Den musiken omfattar både country, gospel, blues, appalachian folkmusik och mycket mer. Det är svårt att definiera var gränserna går helt enkelt. De flesta förknippar nog den amerikanska folkmusiken med instrument som gitarr, banjo, mandolin, tvättbräda, munspel och liknande. Instrument som förekommer flitigt i alla genrer nämnda ovan också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers