Cornelis Vreeswijk

Cornelis Vreeswijk

En av vår tids mest kända vismakare var Cornelis Vreeswijk. Han blev inte bara känd för sin musik utan skvallerpressen (och andra tidningar) valde att också publicera mycket material om hans liv. Det gör att det finns mycket att läsa om Cornelis och hans musik och liv.

Här kommer en sammanfattning om vad han hann åstadkomma som musiker under sin karriär och lite om hans liv.

Om musikern Cornelis Vreeswijk

Cornelis Vreeswijk blev känd som många saker, att skriva visor var bara en av många strängar på hans lyra, han blev också känd som samhällskritiker med glimten i ögat och något av en festprisse. Han hann på enbart tjugo år skapa en av Sveriges största visskatter. Det började med debutalbumet som släpptes 1964 och sedan fortsatte han skapa och släppa album, texter och spela fram till sin tidiga död i slutet på 80-talet.

Att en holländare lyckades fånga den svenska mentaliteten var det nog ingen som trodde. Det var nämligen från Holland som Cornelis flyttade till Sverige redan som tolvåring. Han dedikerade sin tid tidigt till att ta in, skriva om och analysera det svenska. Bland annat blev han förtjust i och studerade Bellmans sånger, Nils Ferlin och många andra poeter därtill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers