Musik på en begravning

Musik på en begravning

Begravningar är många gånger sorgliga och flera väljer att inte alls gå på dem just för att de tror att det ska bli ett hemskt minne. Man vill helt enkelt inte sitta på en begravning och kanske gråta tillsammans med andra personer. En begravning måste dock inte alls vara hemsk eller otrevlig. En sak som verkligen sätter prägel på begravningen är den musik som används. Ofta förekommer traditionell musik och psalmer. Finns det egentligen några regler för vilka låtar som får vara med på en begravning?

Musik i begravningsbilen
När det är dags för begravning transporteras kistan eller urnan ofta i en begravningsbil till den plats där begravningen ska ske. Ibland kan det finnas möjlighet att önska att en viss låt ska spelas i bilen. När det gäller just begravningsbilar är de ofta inredda på lite andra sätt än vanliga personbilar. Om man köper en begagnad begravningsbil kan man finna en del saker för styling och ljud hos Transportstyling.se eftersom bilarnas inredning i vanliga fall är ganska klassisk. Det har helt enkelt att göra med att begravningsbyråer hanterar väldigt många olika personer, avlidna och att de måste upprätthålla ett gott rykte.

Planera en begravning
Det är sällan roligt att planera en begravning. Om man har många önskemål kan det dock vara skönt att få det gjort. Genom att kontakta en begravningsbyrå i Stockholm kan man få reda på en hel del detaljer om begravningen, hur den går till med mera. Man kan också skriva in om det är så att man vill att viss musik spelas under begravningen. Det kanske är så att man har någon favoritartist som man vill ska spelas? Om begravningen inte ska ske i en kyrka finns det inga krav på att psalmer ska spelas. Om man har någon i familjen eller släkten som är bra på att spela eller sjunga kanske man vill att denne ska sjunga eller spela något.

Det finns flera fördelar med att planera sin begravning. Dels får man den som man vill ha den, och dels behöver anhöriga inte fundera lika mycket på vad den avlidne egentligen velat.

Är viss musik olämplig?
Många som gillar hårdrock, punk och liknande vill spela just sådana låtar på sin begravning. Det finns personer som velat ha låten highway to hell spelad i kyrkan men då har de fått nej på grund av att musiken är olämplig. När det gäller begravningar som är för slutna sällskap kan det kännas fel att inte kunna uppfylla den avlidnes önskan. Då kan ett alternativ helt enkelt vara att man inte blandar in kyrkans lokaler eller präster i begravningen. I väldigt många fall går det att ordna så att i stort sett alla låtar går att spela, oavsett var begravningen hålls.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers